Prof. Dr. Cengiz ALYILMAZ'ın "ULUSLARARASI TÜRK AKADEMİSİ VE ALTAY CUMHURİYETİ’NDEKİ ESKİ TÜRK YAZITLARI ALBÜMÜ ADLI ESER ÜZERİNE" başlıklı makalesinin özetine aşığada yer verilmiştir. Makalenin tamamına yandaki linkten ulaşabilirsiniz: http://turkiyatjournal.com/Makaleler/32471562_1cengiz%20aly%c4%b1lmaz.pdf

Öz

Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından yeni kurulan Türk Cumhuriyetleri ile Türkiye Cumhuriyeti arasında birçok alanda iş birliği sağlanmış; bu iş birliğinin doğal sonucu olarak da bazı kurum ve kuruluşlar ihdas edilmiştir.
  Uluslararası Türk Akademisi de 25 Mayıs 2010 tarihinde Kazakistan’ın başkenti Astana’da Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan NAZARBAYEV’in önderliğinde ve himayelerinde Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığının bünyesinde bilimsel araştırma merkezi olarak kurulmuş; bugünkü statüsüne ise, 23 Ağustos 2012'de Bişkek’te düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Zirvesi’nde alınan kararla kavuşmuştur.
  Bu makalede önce Uluslararası Türk Akademisinin kuruluş amacı, teşkilat yapısı, faaliyet alanları, bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar dikkatlere sunulmakta; sonra da Uluslararası Türk Akademisi yayınları arasından çıkan Altay Cumhuriyeti’ndeki Eski Türk Yazıtları Albümü adlı eser ve yazarları hakkında bilgi verilmektedir.
     Anahtar Sözcükler: Uluslararası Türk Akademisi, Altay Cumhuriyeti’ndeki Eski Türk Yazıtları Albümü adlı eser.

Adres : Karaman Mahallesi, Fulya Sokak, No 1 Nilüfer/Bursa
Telefon :+90224 2941652-41885 Faks :+90224 2941897